Hlavní obsah

Návštěvníci klubu v centru Prahy se poprali s ochrankou, dva lidé skončili v nemocnici

– Praha
Novinky, jap

V sobotu časně ráno došlo v Karlově ulici v centru Prahy k incidentu mezi návštěvníky hudebního klubu a jeho ochrankou. Dva lidé skončili v nemocnici s bodnořezným poraněním. Účastníci rvačky použili podle policie nůž, či baseballovou pálku.

BEZ KOMENTÁŘE: Při rvačce u hudebního klubu v Praze bylo zraněno několik lidíVideo: Novinky

 
Článek

Rvačka se strhla před hudebním klubem v Karlově ulici krátce před druhou ráno, a to nedaleko Karlova mostu. Na tísňovou linku volalo ještě v průběhu rvačky několik svědků.

"Došlo ke konfliktu mezi návštěvníky hudebního klubu a ochrankou tohoto podniku. Účastníci byli vyzbrojeni například nožem nebo baseballovou pálkou," řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že zatím není zcela jasné, proč ke konfliktu došlo.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, útočníci napadli ochranku klubu skleněnými střepy a nožem. Dva ze členů ochranky utrpěli zranění, se kterými skončili v nemocnici.

"Naše posádky na místě ošetřily dva pacienty ve věku 27 a 37 let. Oba byli s bodnořeznými poraněními transportováni do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí," sdělila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Ochranka útočníky pronásledovala

Po celé Karlově ulici byly patrné stopy krve. "Část té ochranky pronásledovala útočníky ještě nějakých 200 metrů. Tam došlo k další šarvátce, při které jeden z útočníků napadl ochranku skleněným střepem," popsal Novinkám na místě jeden ze svědků, který část incidentu viděl.

Policistům se podařilo ještě v průběhu noci dopadnout všechny aktéry. Ochranku našli na místě, zbylé podezřelé zadrželi v ulicích v centru metropole. Celou ulici uzavřeli a střežili policisté ze speciální pořádkové jednotky. Kriminalistický technik pak zadokumentoval potřebné stopy. Policejní hlídka na místě zajistila kuklu. Zda patřila některému z aktérů šarvátky, není jasné.

"Kriminalisté v současné době vyslýchají jednotlivé aktéry a zjišťují průběh celého incidentu," doplnil Daněk. Právní kvalifikaci zatím policie nestanovila.

Reklama

Výběr článků

Načítám