Hlavní obsah

Čerstvě osmnáctiletý hoch chtěl zažít adrenalin, opil se a ujížděl v Praze hlídce

Praha

Čerstvě osmnáctiletý mladík ujížděl v noci na středu pražským policistům. Podle nich nikdy neměl řidičský průkaz a navíc byl opilý. Pronásledování skončilo nehodou, když chlapec „zaparkoval“ do policejního auta.

Foto: Policie ČR

Pronásledování mazdy

Článek

První pokus o zastavení učinili policisté v Zahradníčkově ulici, odkud jim však řidič v mazdě začal ujíždět. „Tu projel křižovatku na červenou, onde se mnohokrát takzvaně nevešel do jízdního pruhu, kdy jel chvíli krajnicí, nebo naopak přejížděl přes plnou čáru do protisměru,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Pronásledování, ke kterému postupně přidalo několik hlídek, skončilo v Karlovarské ulici, kde mladý řidič naboural policejní auto.

Policisté poté zjistili, že za volantem sedí 18letý mladík, který nebyl a není držitelem žádného řidičského oprávnění. Kde šofér k autu přišel, muži zákona zjišťují.

„Navíc orientační dechová zkouška prokázala, že za volant usedl pod vlivem alkoholu. První výsledek této zkoušky přesahoval jeden a půl promile, další pak měly dokonce stoupající tendenci,“ konstatoval Hulan.

Chlapec nyní čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hulan navíc naznačil, že by mohl být stíhán také pro trestný čin násilí na úřední osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám