Hlavní obsah

Jestli chceš svůj mobil, dej tisíc korun, žádal násilník a dal mladíkovi pěstí

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém násilníkovi, který napadl a obral mladého muže ve stanici metra Florenc. Nejprve mu nabízel, že si může odkoupit svůj mobil, o který dosud nejasným způsobem přišel, pak mu sebral i peníze a odešel. Mezitím mu stihl dát několik ran pěstí.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník napadl a oloupil mladíkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem se kriminalisté zabývají už od poloviny prosince loňského roku. Poněvadž se podezřelého dosud nepodařilo vypátrat, obrátila se v pátek policie na veřejnost.

Mladíka oslovil neznámý muž ve stanici kolem čtvrté hodiny ráno, když zrovna hledal svůj mobil. Pachatel mu podle policie řekl, že pokud hledá mobil, tak ho nenajde. Pakliže ho bude chtít zpět, musí zaplatit 1 000 korun.

Foto: Policie ČR

Muž napadl mladíka v metru

„Když mu ale mladík odvětil, že mu žádné peníze nedá, udeřil ho pachatel bez varování několika ranami do obličeje,“ sdělila mluvčí policie Iveta Martínková.

Mladík z obavy dalšího napadení pak násilníkovi dal všechny peníze, co měl. Mobil však nedostal a muž odešel i s penězi. Celý incident zachytily kamery, a tak detektivové znají podobu podezřelého. Prosí proto veřejnost o informace vedoucí k identifikaci pachatele, které mohou lidé předat na lince 158.

„Závěrem nutno zmínit, že poškozený vůbec nezaregistroval, kdo a jak mu mobilní telefon odcizil,“ konstatovala Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám