Hlavní obsah

Dva lékaři v bohumínské nemocnici ordinovali opilí

– Bohumín
Právo, hon

Dva lékaři interního oddělení Bohumínské městské nemocnice skončili mimo službu poté, co byli přistiženi, když ordinovali opilí. Pacienti z nich cítili alkohol a upozornili na to policii. Po incidentu rezignoval i primář oddělení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie případ posuzuje jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. „Dechové zkoušky u obou lékařů přesáhly hranici jednoho promile,“ uvedla mluvčí karvinská policie. Lékaři ale zatím nebyli obviněni.

„Šlo bohužel o individuální selhání dvou lékařů, kteří jsou jinak vnímáni jako velmi svědomití a pečliví. Nikdy dříve problémy s alkoholem neměli. Z jejich jednání jsme nicméně vyvodili důsledky. Oba jsou postaveni mimo službu a primář oddělení podal rezignaci na svou funkci. My teď musíme postupovat tak, abychom neohrozili chod celého oddělení. Vedením už byl pověřen jiný lékař a našich pacientů by se celá záležitost vůbec neměla dotknout. Případem se zabývá policie,“ uvedl ředitel bohumínské nemocnice Kamil Mašík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mašík vnímá tento případ jako naprosto ojedinělý. Personál nemocnice je podle něj kvalitní, erudovaný a spolehlivý. „Přesto teď zavedeme v našem kontrolním systému takové změny, které by měly podobná selhání eliminovat. Věřím, že většina lékařů pochopí, že jsou k jejich prospěchu i ochraně," dodal.

V případě odsouzení hrozí oběma lékařům až dva roky vězení, zákaz činnosti nebo i peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám