Hlavní obsah

Požár v Bohumíně vyřadil z provozu železniční přejezdy. Policie varuje řidiče

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín
Aktualizováno

Na zhruba sto miliónů korun je předběžně vyčíslena škoda, kterou v noci na čtvrtek způsobil oheň v technologické budově nedaleko železničního nádraží v Bohumíně. Při požáru se zastavila veškerá doprava na nádraží a bylo vyřazeno několik železničních přejezdů. Oheň zřejmě vznikl kvůli lidské nedbalosti.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár na nádraží v Bohumíně

Článek

Doprava přes velmi frekventované bohumínské nádraží bude omezena zřejmě po dobu několika dní.

„V souvislosti s požárem došlo k poruše na několika železničních přejezdech. Apelujeme na řidiče, aby byli maximálně obezřetní. Vlastník všechny přejezdy označí, ale do té doby může být pro nepozorného řidiče přejezd v poruše nebezpečný,” sdělila mluvčí policie Zlatuše Viačková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky nočního požáru v Bohumíně

Řidiči by měli být obzvláště pozorní v ulicích Trnková, Drátovenská a 9. května. Na ulici Ostravská jsou to hned dva přejezdy, na ulici Na Chalupách je to přechod pro pěší. Nefunkční je i přejezd ve Věřňovicích. Viačková dodala, že policie zahájila úkony pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár na nádraží v Bohumíně

U požáru zasahovalo v noci šest jednotek hasičů. „Na třech místech hořely rozvaděče, rozvody a zabezpečovací zařízení pro železniční dopravu. Předběžně odhadovaná škoda se vyšplhala na 100 miliónů korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčina se vyšetřuje,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hořelo na třech místech

Prvotní informace podle něj hovořily o tom, že hoří v prostoru bohumínského nádraží. Hasiči postupně zjistili, že hoří na třech místech mimo nádraží – v objektu hlavního stavědla, ve velké hale, kde se opravují kolejová vozidla, a ve venkovním prostoru chráničky elektrorozvodů.

„Na hlavním stavědle hořelo v místnosti s rozvaděči, ve velké opravárenské hale rozvody kabeláže ve výšce 10 metrů. Hasiči používali při likvidaci požáru sněhové a práškové hasicí přístroje. Všechny zasažené vnitřní prostory odvětrávali pomocí přetlakových ventilátorů. Oheň dostali hasiči pod kontrolu během několika desítek minut, uhašeno měli na všech třech místech před středeční půlnocí,“ dodal Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči na nádraží v Bohumíně

České dráhy zajistily náhradní autobusovou dopravu mezi stanicemi Dětmarovice - Bohumín - Ostrava hl. n. Vlaky z Ostravy hl. n. na autobusy náhradní dopravy nečekají. Přesnější informace o provozu jsou na webových stránkách drah.

Provoz bude podle předběžných informací plně obnoven až v noci na úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám