Hlavní obsah

Police zadržela dvojici cizinců s marihuanou za osm set tisíc

Právo, ch

Cizince s téměř třemi kilogramy marihuany za téměř 800 tisíc korun se podařilo zadržet policistům dálničního oddělení Chotoviny. Muži měli navíc padělané doklady, sdělil Právu policejní mluvčí Miroslav Doubek. Jednomu z nich hrozí až desetiletý trest, druhému tři roky vězení.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Ilustrační foto

Článek

„Při kontrole dokladů řidiče zjistili, že se jedná o muže označeného jako nežádoucí nebezpečná osoba v schengenském prostoru, která je podezřelá z nezákonného držení zbraně. U dokladů jeho spolujezdce pojali podezření, že může jít o padělky, neboť nesplňovaly všechny ochranné znaky,“ řekl Doubek.

Při prohlídce vozu se ukázalo, že v autě zbraň není, ale v úkrytu policisté našli devět vakuovaných pouzder s marihuanou. Cizinci byli zadrženi a řidiče obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a skončil ve vazbě.

U soudu muži hrozí trest odnětí svobody na dobu až deseti let. Jeho spolujezdci pak za přečin padělání a pozměnění veřejné listiny tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám