Hlavní obsah

Soud řeší surovou vraždu seniora v Letňanech. Třem dívkám hrozí 10 let až doživotí

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud začal ve středu projednávat případ loňské vraždy 73letého seniora v Letňanech. Třem dívkám, které ho podle obžaloby usmrtily zvlášť trýznivým způsobem a měly se dopustit i obecného ohrožení, hrozí vysoké tresty.

Foto: David Zápal, Novinky

Dvě z obviněných dívek eskorta odvádí od soudu.

Článek

Dvě z nich byly v době spáchání skutku mladistvé, proto proces probíhá bez účasti veřejnosti.

Maximální možný trest, který jim lze uložit, může být ve výši deseti let odnětí svobody. Třetí obviněné hrozí dvacet let vězení nebo výjimečný trest, tedy doživotí.

Vzhledem k tomu, že se obviněné k činu, po němž chtěly údajně zahladit stopy výbuchem plynu, doznaly, případ nepatří k těm nejsložitějším. Proto se již ve čtvrtek očekává vynesení rozsudku. U soudu vypovídali svědci, syn muže a jeho přátelé, kteří obviněné dívky poznali, a také řada znalců.

„Při výpovědi syna poškozeného se všechny tři mladíkovi, synu oběti, omluvily, ten ale vypadal stále velmi rozrušeně a dělal vše pro to, aby o ně ani nezavadil pohledem,“ dozvěděli jsme se od jedné z příbuzných obviněných dívek, které mohly být na rozdíl od novinářů u jednání přítomny.

Reklama

Výběr článků

Načítám