Hlavní obsah

Řidič na útěku před policisty zmizel v Sokolově v řece Ohři

– Sokolov
Právo, vor

Skokem do řeky Ohře chtěl utéci v sobotu po půl deváté večer v Sokolově policejní hlídce řidič osobního vozidla. Napoprvé řeku sice přeplaval, ale když na druhém břehu před další hlídkou skočil do chladných vod podruhé, po chvíli zmizel pod hladinou. Záchranářům na loďkách ani potápěčům se jej nepodařilo nalézt.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Policejní hlídka chtěla včera kolem 20.30 hodin zkontrolovat vozidlo, které projíždělo ulicí Nádražní v Sokolově,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

Policejní hlídka jela za vozidlem a ve chvíli, kdy vozidlo zahnulo do slepé ulice Mlýnské Příkopy, zapnuli majáky s výstražným nápisem stop. „Řidič sjel s vozidlem až k řece mezi dva mosty. Po zastavení z vozidla utekl a skočil do řeky, kterou přeplaval,“ popisovala mluvčí.

„Na druhém břehu chvíli utíkal po cyklostezce, ale když si všiml, že i na druhé straně řeky jsou policisté, opět skočil do řeky,“ pokračovala Böhmová. „I přes opakované výzvy policistů, aby z řeky vylezl ven, že se blíží k nebezpečnému místu s peřejemi, neuposlechl a těsně před mostem se policistům ztratil pod hladinou,“ konstatovala mluvčí.

Několik desítek policistů a záchranáři začalo okamžitě po muži pátrat. „Jak ve člunech na řece, tak i v blízkém okolí,“ uvedla. „Podle spolujezdce, který zůstal ve vozidle, by se mohlo jednat o muže, po kterém policisté pátrají od ledna letošního roku,“ poznamenala.

V neděli pátrací akce pokračovala. „Navíc byli přizváni také policejní potápěči, kteří prohledávali místo, kde byl naposledy muž viděn a blízké okolí,“ uvedla Böhmová, která vyzvala veřejnost ke spolupráci, pokud muže spatřili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám