Hlavní obsah

Matka i dcery skončily po úniku plynu na Opavsku v nemocnici

Právo, hon
Služovice

Šest lidí se v sobotu nadýchalo oxidu uhelnatého, který unikal z plynového kotle v koupelně rodinného domku ve Služovicích na Opavsku. Dvě dvanáctileté dívky a matka jedné z nich musely být odvezeny do nemocnice. Hlava rodiny přitom hasičům tvrdila, že kotel před dvěma týdny kontroloval revizní technik a nenašel na něm žádnou závadu.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Do Služovic byli hasiči přivolaní v sobotu večer. „Při příjezdu k rodinnému dvojdomku už bylo všech šest osob, z toho tři děti, venku z postiženého bytu. Pracoval zde již tým zdravotníků. Hasiči ihned odpojili plynový kotel v koupelně. Protože otec jedné z dívek již intenzivně větral v celém bytě, naměřené hodnoty už nebyly životu a zdraví nebezpečné,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Oxidu uhelnatého se nadýchaly během ledna na různých místech Moravskoslezského kraje už více než dvě desítky osob, jedno zranění bylo přitom tragické. Otravy CO z lokálních topidel a ohřívačů vody jsou i nadále poměrně časté a nezřídka končí úmrtím. Za úniky většinou může špatně instalovaný spotřebič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám