Hlavní obsah

Útočníci zapálili sociální centrum v Praze, které pomáhá běžencům

Novinky, jap
Aktualizováno

Až 30 útočníků se pokusilo v sobotu večer zapálit Autonomní sociální centrum Klinika na pražském Žižkově, které je známé svou podporou běžencům. Pachatelé napadli v sociálním centru několik lidí a do budovy naházeli podle svědků zápalné láhve.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci se pokusili zapálit autonomní centrum KlinikaVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál v Jeseniově ulici přímo před budovou Kliniky, a to krátce před půl osmou večer. Lidé oznámili na tísňové lince hromadnou rvačku asi dvaceti až třiceti lidí.

Kromě běžných hlídek státní i městské policie na místo vyjelo také několik vozidel speciální pořádkové jednotky, jejíž policisté se po demonstracích stále pohybovali v ulicích metropole. K místu zároveň s nimi vyjeli také hasiči.

Takto vypadalo sociální centrum po útoku

V době příjezdu policistů se na místě podle reportéra Novinek nacházel nejméně jeden zraněný mladík. "Celý obličej měl od krve," popsal reportér. Policisté mu proto přivolali záchranku, která ho převezla do nemocnice.

Pomlátili se tady a pak naházeli dovnitř několik zápalných láhví.
jeden z přítomných svědků

"Mohlo jich být dvacet, možná třicet. Pomlátili se tady a pak naházeli dovnitř několik zápalných láhví," popsal Novinkám celou situaci jeden z přítomných svědků.

Policie po útočnících pátrá

Policejní hlídky začaly po pachatelích pátrat v okolních ulicích. Mimo jiné policisté kontrolovali lidi, kteří odpovídali popisu útočníků. Na jednu takovou dvojici narazili policisté na Náměstí Barikád, tedy jen o několik ulic dále. Zda má dotyčná dvojice s útokem něco společného, není zatím jasné.

Hasiči dohasili rozbitou výlohu Kliniky pomocí vysokotlakého proudu vody. Zároveň prošli celou zakouřenou budovu, aby vyloučili, že se v ní nachází další lidé.

Celým incidentem se již zabývají kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám