Hlavní obsah

Sehraná čtveřice udělala na pumpě zmatek, pokladní zbyly jen oči pro pláč

Novinky, lsi
Jičín

Trikem, který spočíval ve vyvolání zmatku u pokladny, se podařilo čtveřici zlodějů okrást obsluhu čerpací stanice v Jičíně. To, že prodavačka přišla o peníze, zjistila, až když dva muži a dvě ženy odjeli ve Volkswagenu Golf s cizí poznávací značkou. Policie po nich nyní pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Trikem připravila čtveřice pokladní o penízeVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtveřice přijela na benzínku v ulici Maršála Koněva v pátek 29. ledna. Ihned po příchodu si dva muži od pokladní půjčili klíč od toalety. „Poté co odešli, vstoupily do prodejny dvě ženy tmavé pleti, evidentně jejich společnice. Starší z nich požádala o cigarety, které chtěla zaplatit pětitisícovou bankovkou,“ sdělila jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová.

Když jí prodavačka dávala peníze nazpět, požádala ji podvodnice, zda by nemohla částku dostat v eurech. Kvůli tomu, že to nebylo možné, vrátila žena cigarety a požadovala vrácení svých pěti tisíc. S tím prodavačka neměla problém.

„Než si stačila vrácené peníze přepočítat, vešla drze za pult druhá z žen, která si zde vybírala alkohol. Když ji obsluha upozornila, že tam nemá co dělat, odešla. Do toho všeho se vrátil muž s klíčem od WC, který zase předstíral zájem o čokoládu,“ popsala nastalý zmatek mluvčí.

Nic nekoupili a zmizeli s penězi

Sehraná čtveřice nakonec odjela Volkswagenem Golf s cizími značkami, aniž by si někdo z nich cokoliv koupil. Po jejich odjezdu však pokladní zjistila, že jí v kase chybí dva tisíce korun.

Záznamy kamery nakonec odhalily, jak se čtveřici povedlo obsluhu okrást. „V okamžiku, kdy je (peníze) žena spolu s cigaretami vracela obsluze, tak z nich nenápadně odpočítala dva tisíce, které si schovala v dlani,“ uvedla Klečalová.

Policie nevylučuje, že pachatelé mají na svědomí více podobných činů. Proto žádají obchodníky, kteří měli s čtveřicí co dočinění, aby se přihlásili na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám