Hlavní obsah

Pohledná brunetka krade ženám v obchodech odložené kabelky

– Olomouc
Právo, mhr

Na kabelky zákaznic se specializuje v olomouckých obchodech dobře vypadající bruneta, po které pátrají tamní policisté. Ve středu požádali o pomoc i veřejnost. Při krádežích ji zachytily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Brunetka bere zákaznicím kabelkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se o zlodějce dozvěděli loni 30. prosince, když přijali oznámení o krádeži kabelky v prodejně v Hynaisově ulici.

„Pachatelka dosud neznámé totožnosti využila nestřeženého okamžiku a jedné ze zákaznic odcizila kabelku odloženou v nákupním vozíku. Žena přišla rázem o peněženku s penězi, osobní doklady, platební kartu, mobilní telefon a jiné drobnosti. Jednalo se o věci v celkové hodnotě 11 100 korun,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Žena se při pokusu vybrat z kradené karty snažila maskovat

Ve stejný den byli podle ní policisté přivoláni do prodejny potravin v obchodním domě v Polské ulici. „Stejným způsobem tam byla okradena opět jedna ze zákaznic. V tomto případě měla kabelka včetně svého obsahu hodnotu ve výši šest tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Kradla i v obuvi

Policisté při prověřování kamerových záznamů a svědeckých výpovědi zjistili, že stejná žena s největší pravděpodobností okradla také 19. prosince v prodejně obuvi v suterénu domu obchodního v Polské ulici zákaznici, která si zkoušela boty.

„Také v tomto případě využila její chvilkové nepozornosti a ženě odcizila volně odloženou kabelku. Způsobila jí tak škodu za více než šest tisíc korun,“ uvedla Urbánková. Policisté nevylučují, že se stejná pachatelka pokusila z odcizené platební karty o výběr peněz z bankomatu.

„Žádáme o pomoc občany, kteří by nám mohli pomoci zjistit totožnost pachatelky podezřelé z těchto krádeží. Se svými informacemi se mohou přihlásit na telefon 974 766 699 nebo na linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám