Hlavní obsah

Těžce zraněný Polák umíral na chodbě bez pomoci, policie obvinila jeho krajana

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva Poláci se od pondělního odpoledne zpovídají z podílu na vraždě svého 26letého krajana. Incident se odehrál v noci na neděli v jednom z bytů v Novém Bydžově na Hradecku. Policie obvinila 30letého muže z vraždy, za což mu hrozí až 18 let vězení, a jeho 41letého polského spoluobčana. Ten může za přečin nadržování strávit za mřížemi až čtyři roky.

Foto: Policie ČR

Dům v Novém Bydžově, v němž došlo v noci na neděli k vraždě.

Článek

„Mezi obětí a obviněným se v nočních hodinách uvnitř bytu strhla hádka, která vyústila ve fyzické napadení nožem a vážným bodnořezným poraněním mladšího muže. Obviněný těžce zraněného muže vystrkal z bytu za dveře a na chodbě domu ho bez pomoci nechal umřít. Do ruky mu ve snaze zakrýt své jednání vložil nůž se 14 cm čepelí,” popsala událost krajská mluvčí policie Ivana Ježková.

Druhý obviněný měl svému krajanovi následně pomáhat uklidit a v bytě setřít veškeré stopy. Kriminalisté také zjistili, že se snažil ovlivňovat ostatní zadržené, aby nevypovídali v neprospěch útočníka.

„Vyšetřovatel v současné době připravuje podnět na vazbu pro oba obviněné,“ dodala Ježková.

Foto: Policie ČR

Dům v Novém Bydžově, v němž došlo v noci na neděli k vraždě.

Policisté v souvislosti s nálezem těla zadrželi nejprve sedm Poláků, kteří s mrtvým na Novobydžovsku pracovali. Všichni se podrobili nejenom výslechům, ale i odběru DNA, orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost drog v těle.

Dva ze zadržených mužů byli ještě v neděli v odpoledních hodinách pod vlivem alkoholu, jeden s hodnotou 2,63 a druhý 1,6 promile alkoholu v dechu. Test na drogy byl u všech negativní.

„Soudní lékař na místě po ohledání těla konstatoval, že muž zemřel na bodnořezná poranění,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám