Hlavní obsah

Moravskoslezská policie řeší dvě úmrtí chodců

Právo, den

Dvě tragické dopravní nehody se staly o víkendu v Moravskoslezském kraji. V pátek v podvečer zahynul na Jablunkovsku pod koly linkového autobusu pětašedesátiletý muž, v sobotu večer pak na Bruntálsku šedesátiletý chodec. Policie okolnosti nehod prošetřuje a žádá svědky, aby je kontaktovali na bezplatnou linku 158.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V obci Staré Heřminovy na Bruntálsku došlo v sobotu 30. ledna v době od 18.45 do 18.53 hodin k dopravní nehodě, při které byl smrtelně zraněn chodec. Okolnosti, míru zavinění a příčiny nyní intenzivně zjišťují kriminalisté,“ uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že police žádá svědky, řidiče či jiné účastníky silničního provozu, kteří se mohli v tuto dobu nacházet poblíž místa nehody a všimli si skupinky chodců a jejich jednání, aby kontaktovali linku 158.

Druhou tragickou dopravní nehodu řeší policie v Návsí na Jablunkovsku. Na silnici tam zemřel pod koly linkového autobusu pětašedesátiletý muž. V době nehody v autobuse nejeli žádní cestující.

Podle mluvčí policie Zlatuše Viačkové ještě nejsou známy přesné okolnosti celého případu. „Nevíme, zda došlo k srážce chodce s autobusem, či muž již na silnici ležel. Více informací o smrti muže podá nařízená pitva a další policejní vyšetřování,“ řekla v neděli Právu Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám