Hlavní obsah

Chtěla si odpočinout, tak ohlásila bombu

– Břeclav
Právo, miv

Byla unavená a chtěla si odpočinout. Takový motiv měla zaměstnankyně cukrárny Delikana v Břeclavi, která první adventní neděli poslala na firemní mobil SMS zprávu, že v jedné z provozoven je nastražena bomba.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Vzhledem k tomu, že uvedená firma zabývající se výrobou a prodejem zákusků má v Břeclavi tři provozovny, museli kolegové zkontrolovat všechny tři objekty,“ uvedla v pátek policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Do akce nastoupili psovodi se psy, vycvičenými na vyhledávání výbušnin. Ještě předtím ale policisté evakuovali přes šedesát osob, zaměstnance i návštěvníky cukráren, u jedné z provozoven i lidi ze sousedních obchodů.

Výsledek kontroly byl naštěstí negativní. Jenže výsledkem je i utrpěná škoda a ta se vyšplhala na osmdesát tisíc korun.

Ženě hrozí tři roky vězení

Po ukončené prohlídce budov začala další fáze práce. Policisté okamžitě rozjeli pátrání po pachateli, který svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné zprávy. Telefonní číslo s anonymní SIM kartou bylo samozřejmě nedostupné,“ uvedla Haraštová. Vyšetřování ale na základě prověřování obrátilo pozornost k zaměstnankyni cukrárny.

„Naskládané důkazy je tento týden oprávnily k tomu, aby jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu. I když se nejdříve snažila zapírat, nakonec se k činu doznala. Prý se cítila unavená a chtěla si v práci na chvíli odpočinout,“ odhalila závěr policejního šetření mluvčí.

Žena tak nejspíše skončí před soudem, kde jí hrozí až tříleté odnětí svobody. K dobru jí jistě nepomůže ani skutečnost, že hrozbu odeslala v době akutního nebezpečí atentátů a rozjitřených emocí po událostech ve Francii. Hejtman Michal Hašek i v reakci na bombovou hrozbu v Břeclavi oznámil, že bude usilovat o zpřísnění postihu pro pachatele hrozeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám