Hlavní obsah

Celníci z Ostravska rozbili síť překupníků drog

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čtyři a půl kilogramu marihuany, sedm gramů pervitinu a necelé tři milióny korun v hotovosti se podařilo zabavit ostravským celníkům při akci s krycím názvem ROP II. Pracovali na ní spolu s policejní protidrogovou jednotkou od jara loňského roku, sdělila mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci rozbili gang prodejců drogVideo: Celní úřad pro Moravskoslezský kraj, .

 
Článek

Akce si vzala na mušku skupiny osob z Karvinska, Novojičínska a Vsetínska, které distribuovaly marihuanu nejen na severu Moravy a ve Slezsku, ale i do Polska a na Slovensko.

„Hlavním organizátorem byl muž z Českého Těšína. Prodával marihuanu dalším odběratelům z Karviné a okolí a dále cizincům z Polska a Slovenska, kteří drogu nelegálně distribuovali do svých zemí,“ popsala Zdobnická.

Dodala, že muž sám vyvážel marihuanu do Polska. „Na trestné činnosti se kromě něj podílela také žena z Českého Těšína a jako hlavní dodavatelé drogy muži z Novojičínska a Vsetínska,“ nastínila.

Tři milióny v hotovosti

Celníci rozbili dealerskou síť přímo při předávce kilogramu marihuany v Českém Těšíně. Zásahová jednotka Celní správy zadržela hlavního organizátora i jeho dodavatele.

„Zadrženy byly i další dvě osoby podílející se na páchání trestné činnosti,“ uvedla Zdobická. Při domovních prohlídkách a prohlídkách dalších prostor, pozemků i automobilů našli celníci marihuanu, pervitin i téměř tři milióny korun v hotovosti.

Ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinili kriminalisté pětici mužů ve věku 33 až 57 let a třiapadesátiletou ženu.

Reklama

Výběr článků

Načítám