Hlavní obsah

U Olomouce se střetl autobus s auty, tři zranění

Právo, mhr
Olomouc
Aktualizováno

Tři lidé byli ve středu ráno zraněni při střetu městského linkového autobusu a dvou osobních vozidel na okraji Olomouce. Právu to řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný autobus

Článek

Nehoda se podle ní stala u autobusové zastávky Poděbrady. „Řidička vozidla značky citroën s největší pravděpodobností nepřizpůsobila jízdu stavu vozovky a dostala se do smyku, následkem kterého přejela do protisměru, kde se čelně střetla s právě projíždějícím linkovým autobusem. Řidička osobního vozidla utrpěla nárazem těžká zranění. Řidič autobusu a jedna z cestujících pak byli zraněni lehce,“ uvedla mluvčí.

„Tři posádky, které ihned vyjely na místo, ošetřily dvaačtyřicetiletou řidičku jednoho osobního automobilu s vážným poraněním břicha, kterou sanitka odvezla na umělé plicní ventilaci do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci, a lehce zraněného muže a ženu z autobusu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný autobus

Šestapadesátiletý řidič měl zhmožděný kotník, sedmdesátiletá pasažérka si zlomila nos a poranila obličej o znehodnocovač jízdenek. Také je transportovala sanitka do olomoucké nemocnice,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám