Hlavní obsah

Poklop vletěl do motoru, popsal tanečník, pod jehož autem v Brně vybuchl kanál

Právo, Jan Trojan
Brno

Auto, které asi nejhůře odneslo pondělní výbuch v centru Brna, patřilo tanečníkům divadla. Reportérovi Práva řekli, že poklop, jenž vyletěl ze silnice, našli v motoru svého auta. Jiný obyvatel ulice mluví o dutém výbuchu, ze kterého bylo poznat, že jde z podzemí. Při explozi se nikdo nezranil, stovky lidí byly evakuovány.

Foto: Jan Trojan, Právo

K explozi došlo u křižovatky třídy Kapitána Jaroše a Kudelovy ulice. Na snímku plynaři odkrývají zem, aby se dostali k poškozenému potrubí.

Článek

Poškozené auto Honda Civic patří Barboře Musilové a Jakubovi Liškovi, tanečníkům nedalekého Městského divadla Brno (MDB). „Parkovali jsme dnes do rána jako jediní na parkovišti divadla, přímo nad inkriminovaným kanálovým poklopem, na místo nás volal kolega. Poklop výbuchem vletěl do prostoru motoru, auto začalo prohořívat, je plné sazí. Oheň sice ustal, ale všechno je ohořelé, rozsah poškození ještě neznáme. Motor nelze nastartovat,“ řekl Právu Liška.

Foto: Jan Trojan, Právo

Tanečníci Barbora Musilová a Jakub Liška ukazují k místu výbuchu, kde stálo jejich auto.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V bytě Radovana Hanzlovského v přilehlém domě při výbuchu nadskočil nábytek. Z okna se mně zdálo, že auto hoří, ale viděl jsem jen hustý černý dým. Asi po pěti minutách se ozvala další rána, takový dutý zvuk, bylo patrné, že jde z podzemí,“ líčil svědek.

Další, jenž si přál zůstat v anonymitě, tvrdil, že stejný výbuch na stejném místě se udál před řadou let.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Rozbitá silnice po výbuchu plynu v Brně

Krátce po výbuchu energetici vypnuli elektřinu ve třídě Kpt. Jaroše a v části souběžné Lidické mezi nimi leží komplex MDB, kde tak nastaly problémy. „Totální blackout. Nešly počítače, světla, telefony. Naštěstí jsme nezkoušeli na jevišti, nýbrž ve velké zkušebně probíhala čtená zkouška na maďarskou rockovou operu Evangelium podle Marie, premiéra bude v březnu,“ řekla Právu mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Uzavřená ulice v Brně

Patrně bez přímé souvislosti s pondělním výbuchem došlo těsně před premiérou muzikálu Titanic na Hudební scéně MDB v sobotu 16. ledna k výpadku elektřiny. „Vyhořel jistič, běhali jsme tady potmě, nervy to byly i pro herce, kteří se museli oblékat do kostýmů potmě. Naštěstí se podařilo našim lidem z údržby elektřinu nahodit, začátek měl jen malou chvilku zpoždění,“ líčila Pazourková.

Příčinu výbuchu plynaři a hasiči zjišťují. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky bude nutné zjistit, co nastalo dřív – zdali požár elektroinstalace, nebo nahromaděný plyn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám