Hlavní obsah

Policie v Ostravě obvinila gang, který přepadával benzínky

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Pět loupežných přepadení, ke kterým došlo v uplynulých dvou týdnech, se podařilo objasnit policii v Ostravě. Ve čtyřech případech šlo o přepadení čerpací stanice, jednou lupiči vnikli do herny.

Přepadení benzínové stanice na OstravskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Skupinu zadržela na konci týdne zásahová jednotka krátce po posledním činu. O úspěšném zákroku informovala policie v neděli. Celkem obvinila šest lidí ve věku od 19 do 26 let, čtyři skončili ve vazbě. Škoda je vyčíslena na několik desítek tisíc korun, motivem pachatelů byla špatná finanční situace.

Série přepadení začala 6 ledna v herně na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. Zde se pachatelům nepodařilo nic ukrást, protože obsluha spustila alarm. Hned druhý den ale trojice pachatelů přepadla čerpací stanici v jiné části města.

„Částečně maskovaný pachatel vstoupil do prodejny a objednal si cigarety. Poté, co se obsluha otočila, vešly do prodejny další dvě maskované osoby a pod pohrůžkou násilí si vynutili vydání peněz, poté z místa činu utekli,“ řekl ostravský kriminalista Radim Wita.

Měli masku Anonymous i lyžařské brýle

Stejný scénář přepadení byl i v dalších případech. „V některých případech se maskovali šálou, aby to vypadalo, že je jim zima, jindy měli na sobě kuklu nebo masku Anonymous nebo lyžařské brýle,“ dodal kriminalista.

Pachatelé byli zadrženi krátce po posledním přepadení na čerpací stanici v Plzeňské ulici. Celkem bylo v různých částech města zadrženo osm osob, dvěma z nich se ale účast na přepadávání nepodařilo prokázat.

Obviněno tak bylo nakonec šesti lidí – tři hlavní pachatelé, kteří se loupeží přímo účastnili, další dva komplici, kteří hlídali, a také žena, která tipovala místa přepadení. Za odhalením skupiny stojí podle policie analytická práce celého týmu kriminalistů, kteří velice rychle přišli na to, že přepadení má na svědomí stejná skupina, a snažili se zjistit, kde mohou příště udeřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám