Hlavní obsah

Řidič auta srážku s vlakem nepřežil. Lokomotiva vůz tlačila přes výhybky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšov

Na přejezdu v Holýšově na Domažlicku se v pátek odpoledne srazil osobní automobil s vlakem jedoucím z Plzně do Domažlic. Řidič auta na místě zemřel, cestující ve vlaku se nezranili, informovali krajští hasiči. Nehoda ovlivňuje i provoz mezinárodních vlaků, trať totiž vede z Plzně do Domažlic a Furth im Waldu, jezdí po ní i vlaky z Prahy do Mnichova.

Foto: Drážní inspekce

Lokomotiva po střetu s autem vykolejila.

Článek

Vlak po srážce s autem vykolejil. Provoz na trati je v místě nehody přerušen a měl by být obnoven až během víkendu.

Nehoda se stala v 15:45 na železničním přejezdu se světelnou signalizací bez závor. Celkový odhad škod je zatím 2,05 miliónu korun, z toho je 1,5 miliónu na trati, 0,45 miliónu na vlaku a 100 000 na autě.

Foto: Drážní inspekce

Provoz je podle mluvčího drážní inspekce Martina Drápala kvůli škodám na trati dál přerušen. "Trať byla poškozena, když vlak tlačil automobil před sebou přes výhybky. Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody dle dosavadních zjištění v činnosti," dodal.

Foto: Drážní inspekce

"Při nehodě utrpěl řidič osobního automobilu ve věku kolem 40 let zranění neslučitelná se životem. O žádných ostatních zraněních z místa nehody nevíme," doplnila mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Podle webu Českých drah je pro regionální dopravu mezi stanicemi Holýšov a Stod zavedena náhradní autobusová doprava. Mezinárodní vlaky mezi Prahou a Mnichovem železničáři odklánějí přes Klatovy. Zpoždění u nich dosáhne až hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám