Hlavní obsah

Gang přes rok vydíral seniora kvůli opravě hrobky, přišel si na 1,6 miliónu

– Frýdek Místek
Právo, hon

Jen těžko uvěřitelný případ vydírání uzavřela kriminální policie ve Frýdku-Místku. Pět mužů je obviněných z toho, že od poloviny roku 2014 donedávna vydírali pětasedmdesátiletého muže a vylákali z něj částku ve výši 1,6 miliónu korun. Dva hlavní organizátoři skončili ve vazbě, další tři jsou stíháni na svobodě. O případu informoval v úterý mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muži podle něj v polovině roku 2014 slíbili důchodci opravu hrobky. „Od té doby muže opakovaně navštěvovali, podváděli a vydírali pod různými smyšlenými záminkami. Jednalo se zejména o údajné provádění oprav a atestací jeho hrobky. Zašli až tak daleko, že když poškozený muž již nechtěl dále platit, hrozili mu smyšleným zatčením,“ uvedl mluvčí.

Jeden z členů gangu se podle něj dokonce vydával za policistu a hrozil seniorovi vězením. „Neustálými návštěvami, vyhrožováním, psychickým nátlakem a hrozbou vězením od bezbranného muže vylákali celkovou částku ve výši 1 600 000 korun. Až koncem loňského roku se podvedený a zdrcený senior obrátil na policii. Poté vzaly věci rychlý spád,“ řekl Starzyk.

Při další návštěvě podvodníků už na ně nečekal jen důchodce, ale policejní zásahová jednotka. „Než se zločinci nadáli, byli zadrženi, spoutáni a převezeni do budovy policie, kde proběhly další úkony trestního řízení. Postupným šetřením pak byla trestná činnost všem pěti pachatelům prokázána,“ doplnil mluvčí. Obviněným mužům nyní v případě odsouzení hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám