Hlavní obsah

Po střetu s cisternou zůstal z Fordu Ka jen vrak, řidič nepřežil

– Kroměříž
Právo, jr

Řidič osobního automobilu zemřel v pondělí večer po srážce s nákladním autem na silnici mezi obcemi Bílavsko a Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Zranění utrpěl i řidič dalšího osobního auta, řidič náklaďáku vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při střetu s cisternou plnou benzinu a nafty zemřel řidič osobního auta.

Článek

„Šestapadesátiletý řidič jel s vozidlem ford směrem na Bystřici pod Hostýnem. Podle dostupných informací vjel na rovném úseku komunikace z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním vozidlem převážejícím nebezpečné látky,“ informovala Barbora Balášová z kroměřížské policie.

„Po nárazu byl ford odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Roomster. Řidič fordu utrpěl při nehodě smrtelné zranění. Řidič druhého auta vyvázl podle předběžných informací s lehkým zraněním.

Třiačtyřicetiletý cizinec sedící za volantem kamiónu zraněn nebyl. U obou účastníků dopravní nehody provedli policisté dechové zkoušky s negativním výsledkem,“ uvedla Balášová.

Foto: Policie ČR

Při střetu s cisternou plnou benzinu a nafty zemřel řidič osobního auta.

„V cisterně bylo převáženo dohromady 34 000 litrů benzínu a nafty. Nehodou nebyla poškozena,“ upřesnil Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

„Tělo řidiče z fordu vyprostili hasiči za pomoci hydraulické vyprošťovací techniky. Hasiči také asistovali při přečerpávání převážených hořlavých kapalin z havarované cisterny do náhradního vozu,“ dodal Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám