Hlavní obsah

Sisák s Halou se policii prý sami přihlásí

Právo, Jakub Troníček
Aktualizováno

Policie obvinila 14 lidí v případu společnosti Spolchemie. Do jejího sídla protikorupční útvar vtrhl koncem minulého týdne. Čtyři lidé jsou ve vazbě. Ústřední dvojice kauzy spojené s údajně zmanipulovanými insolvenčními řízeními, Petr Sisák a Ivo Hala, ale mezi zadrženými nebyla. Sisákova advokátka tvrdí, že její klient se policii sám přihlásí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Už v neděli šéfka pražského vrchního státního zastupitelství Lenka Bradáčová uvedla, že pokud by se policii nepodařilo oba najít, přišel by zřejmě na řadu mezinárodní zatykač.

Sisák ale v pondělí přes svou advokátku Kateřinu Buďveselovou vzkázal, že je připraven se do konce týdne dobrovolně policistům přihlásit. „Je na plánované služební cestě a ještě do konce týdne se dostaví na policii,“ řekla Sisákova advokátka Aktuálně.cz.

Oba podle ní již na podzim v této věci podávali vysvětlení. „Pan Sisák doteď s policií stoprocentně spolupracoval, přebíral poštu, dostavil se k výslechu,“ dodala Buďveselová.

Ministr vnitra za ČSSD Milan Chovanec v neděli naznačil, že Sisák s Halou nemuseli zmizet náhodou, ale že mohli dostat včasné varování.

Právo informovalo už v pondělí, že citlivé informace o chystané razii s krycím názvem Hangár související s kontroverzním finančníkem Sisákem unikly se značným předstihem do tuzemského podnikatelského prostředí. [celá zpráva]

Obviněn i brněnský žalobce

Česká televize večer informovala, že jedním z obviněných v kauze by měl být také žalobce Roman Skopal z Městského státního zastupitelství v Brně.

Kauza se týká komplikované insolvence zadlužené společnosti Via Chem Group, kterou podle všeho ovládá Sisák a která držela v ústecké Spolchemii zhruba třetinový podíl.

Celý případ je ale daleko složitější a souvisí také s kontroverzní společností Key Investments, která mj. radnicím Prahy 6, 10, 13 a Sokolova za stamilióny prodala bezcenné dluhopisy zmíněné Via Chem Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám