Hlavní obsah

Srážka kamiónů uzavřela dálnici D5 ve směru na Rozvadov

– Tachov • Aktualizováno
Právo, zaš

Dopravní nehoda tří kamiónů a jednoho osobního auta v pátek odpoledne uzavřela dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Uzavírka platí od sjezdu na 136. kilometru u Mlýnce na Tachovsku a zřejmě potrvá do večerních hodin. Kvůli řezání svodidel hrozí i dočasné uzavření dálnice ve směru na Prahu.

Foto: Mapy.cz s použitím http://dopravniinfo.cz

Místo nehody na 141. kilometru dálnice D5

Článek

„Na 140. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov došlo k dopravní nehodě tří kamiónů a jednoho osobního auta,“ řekla Právu mluvčí policie Dagmar Brožová.

K nehodě podle ní došlo poté, co jeden z kamiónů začal brzdit, vjel do odstavného pruhu a skončil mimo dálnici. Problémy na stejném místě měly i další dva kamióny a auto. Jeden z kamiónů dostal smyk a návěsem prorazil středová svodidla. Část vozu zasáhla do protisměru.

„Je pravděpodobné, že kvůli řezání svodidel bude uzavřena celá dálnice,“ sdělila Brožová. Příčina nehody je v šetření. Jednou z variant je nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky. V regionu hustě sněží. Dechová zkouška na alkohol byla u všech řidičů negativní.

Na místě zasahují i hasiči, kteří mimo jiné zachytávají unikající naftu do barelů. Podle mluvčí krajských hasičů Pavly Jakoubkové kamióny nevezly žádný nebezpečný náklad. „Odklízení havárie bude trvat zhruba dvě hodiny,“ řekla Právu v 16 hodin Jakoubková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám