Hlavní obsah

Útočník dal v Jihlavě bezdůvodně pěstí nezletilému školákovi

Novinky, abe
Jihlava

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit případ napadení školáka. Dvacetiletý pachatel - recidivista - byl nakonec obviněn ze spáchání celkem tří trestných činů. Mimo fyzického násilí totiž ještě poškodil tři vozidla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K napadení školáka došlo v Jihlavě v listopadu, mluvčí policie Jana Kroutilová o něm informovala až ve čtvrtek kvůli dopadení komplice. Chlapec šel kolem půl čtvrté odpoledne po chodníku na Štefánikově náměstí, když ho pachatel bezdůvodně napadl. Uchopil ho za kapuci a udeřil ho do obličeje. Školák utekl domů a posléze s pomocí příbuzných vyhledal lékařské ošetření. Se zlomeninou nosu a kontuzí hlavy se léčil několik týdnů.

Nešlo však o jediný mužův přečin. „Společně s třiadvacetiletým komplicem v září poškodil v Jihlavě tři vozidla, přičemž způsobili škodu za více než pětatřicet tisíc korun,” uvedla Kroutilová. Trestní stíhání prvního muže se tedy po napadení žáka rozšířilo o přečin poškození cizí věci. Tento týden zahájili také trestní stíhání jeho komplice. Ten může být potrestán odnětím svobody v délce jednoho roku.

Odsouzen už v minulosti

„Recidivista byl obviněn z přečinu ublížení na zdraví spáchaného na dítěti mladším patnácti let a dále přečinu výtržnictví,” řekl komisař Martin Jůzl. Muž byl v minulosti odsouzen například za majetkovou a drogovou trestnou činnost.

Kriminalisté vypátrali útočníka během necelých dvou týdnů od zahájení pátrání a na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání. Hrozí mu až pět let vězení. Případ poničení vozidel kriminalisté nadále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám