Hlavní obsah

Kauza uplácení kolem České pošty se znovu vrací policii

Právo, bja
Praha

Městský soud v Praze rozhodl v případu údajného nepřímého uplácení kolem České pošty. Stížnost, kterou podal státní zástupce Zdeněk Matula proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1, uznal jako neoprávněnou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V kauze kolem Kamila Čadka a Lukáše Choce tedy policie znovu zahájí vyšetřování. Právu to potvrdila mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Za nepřímé uplácení hrozí Čadkovi trest odnětí svobody až na dva roky a Chocovi až tři roky.

„Stížnost byla zamítnuta a rozhodnutí soudu bylo potvrzeno,“ řekla Puci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podmínky nebyly splněny

Kauzu úplatků kolem České pošty chtělo Vrchní státní zastupitelství v Praze řešit ve zkráceném přípravném řízení. Obvodní soud ovšem dospěl k názoru, že podmínky zkráceného přípravného řízení nebyly splněny. Státní zástupce proti tomu ovšem podal stížnost a koncem prosince soud rozhodl, že tato stížnost je neoprávněná. Případ tedy nyní bude muset znovu otevřít policie, ovšem ne ve zkráceném řízení.

Dvojice pak podle výsledků šetření bude či nebude obviněna.

Související téma:

Kauza začala v červnu loňského roku, kdy se podnikatel Čadek údajně domluvil se sociálním demokratem Chocem, že za tři milióny vyřeší Čadkovu pohledávku u České pošty. Podnikatel se s podnikem soudí o 24 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám