Hlavní obsah

Policie rozprášila gang výrobců pervitinu, zabavila 50 kilogramů

Právo, Barbora Janáková
Praha

Detektivům Národní protidrogové centrály se ve spolupráci s příslušníky Pohraniční stráže Polské republiky podařilo odhalit a rozbít devatenáctičlenný gang výrobců drog. Pachatelé se zabývali výrobou pervitinu a obchodem s ním. Nyní jsou ve vazbě a hrozí jim trest odnětí svobody až na 18 let.

Při akci BAT policie rozprášila gang výrobců pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Byla zrušena jedna z největších varen, kde se vyráběl metamfetamin,“ řekl vedoucí oddělení vyšetřování Pohraniční stráže Polské republiky Arkadiusz Olejnik na tiskové konferenci Policejního prezidia.

Policie zajistila 50 kilogramů metamfetaminu. Tato návyková látka měla skončit u odběratelů v Česku, Německu, Austrálii nebo u albánských překupníků. Skupina vyráběla drogy z pseudoefedrinu z Turecka. Surovina k producentům putovala balkánskou cestou.

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference Policie ČR k případu největšího odhalení výrobců drog na území ČR a Polska. Na snímkum ředitel Národní protidrogové centzrály SKPV a policejní ředitel Tomáš Tuhý.

Policisté při prohlídkách našli peníze v různých měnách, celkově v hodnotě 11 miliónů korun. Většina pachatelů zadržených na území České republiky byla vietnamské národnosti. Ministerstvo vnitra se nyní snaží přesvědčit Vietnamskou republiku, aby v případě rozkrývání drogových gangů spolupracovala, naznačil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Pervitin je drogou, která v současnosti představuje největší riziko. Ať už z hlediska zdravotních následků, nebo sociálních aspektů, tedy že uživatelé se častěji dopouštějí kriminality za účelem získání prostředků na drogu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám