Hlavní obsah

Při střetu auta s autobusem v Orlové se zranili čtyři lidé, řidiče oživovali ve vrtulníku

Právo, den
Karviná

K vážné dopravní nehodě do Orlové vyjížděli v úterý ráno karvinští policisté a záchranáři. Poblíž odbočky k Dolu Lazy se čelně střetl ford s autobusem. Řidič osobního auta se při nehodě vážně zranil, tři cestující z autobusu mají drobná poranění. Právo o nehodě informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Sedmačtyřicetiletý řidič osobního auta zatím z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se srazil s autobusem. Průběh nehody, její příčiny a zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí.

V autobuse v té době cestovalo zhruba 30 lidí. Podle Viačkové většina lidí odjela jiným autobusem. Dvě ženy utrpěly drobná poranění hlavy, a proto je záchranáři převezli do havířovské nemocnice.

Kolaps ve vrtulníku

Řidiče dostali z havarovaného vozu svědci nehody ještě před příjezdem záchranářů. Byl v bezvědomí a do ostravské nemocnice ho přepravil vrtulník.

„V průběhu letu se stav postiženého zhoršoval. Při přistání na nemocničním heliportu musel tým leteckých záchranářů zahájit srdeční masáž. Za pokračující resuscitace byl pacient v kritickém stavu předán lékařům urgentního příjmu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie provedla zkoušku na přítomnost alkoholu u řidiče autobusu s negativním výsledkem. Kriminalisté nyní zjišťují okolnosti nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám