Hlavní obsah

Ledovka zaskočila řidiče, hromadná nehoda 14 aut ucpala Pražský okruh

Praha
Aktualizováno

Ledovka na silnicích v pátek ráno na různých místech ČR nepříjemně překvapila motoristy. Zřejmě největší komplikace způsobila na Pražském okruhu ve směru na Ruzyni dvojitá hromadná nehoda, při které bouralo celkem 14 aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda zablokovala Pražský okruhVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ráno na 25. kilometru u výjezdu na Řepy. Nejprve se srazilo šest aut, podle mluvčí hasičů Pavlíny Adamcové se při této kolizi zranili dva lidé. O zhruba půl kilometru dál se pak stala další havárie osmi aut, která se obešla bez zranění.

„Na místě zasahovaly tři naše posádky, které převezly do motolské nemocnice tři středně těžce zraněné pacienty. Jednalo se o dítě a o dva dospělé,“ řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Doprava na 25. kilometru Pražského okruhu byla na několik desítek minut zcela zastavena. Ve směru na Ruzyni se vytvořila dlouhá kolona. Poté, co z místa hromadné nehody odjely vozy záchranné služby, zprůjezdnili policisté jeden jízdní pruh.

Po odstranění následků nehod a jejich vyšetření byl provoz na silnici obnoven. Kolony dosahovaly až tří kilometrů.

Večer čekají meteorologové mrznoucí déšť

Zatímco nad Čechami by během dne měla být jasná obloha, pro Moravu a Slezsko meteorologové předpovídají sněžení, v polohách pod 300 metrů nad mořem déšť se sněhem.

„Večer bude od jihozápadu opět přibývat oblačnosti, později na jihozápadě Čech by měl padat mrznoucí déšť, v polohách nad 1100 metrů sněžení,” uvedl Meteopress.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám