Hlavní obsah

Přece nebudu jezdit sockou, vysvětloval zloděj honičku s policisty

Praha

Neuplynul téměř ani den od posledního pronásledování v Praze a opět museli policisté do akce. Nezastavil jim 29letý muž v kradeném autě. Po svém dopadení krádež obhajoval tím, že přece nebude chodit pěšky nebo jezdit MHD.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička na ŽižkověVideo: Policie ČR

 
Článek

Od 4. ledna postrádal majitel svůj Peugeot 307, který v úterý odpoledne zahlédli policisté na pražském Jarově. Vydali se za ním, ale řidič začal ujíždět směrem na Žižkov.

„Při tom jel hlava nehlava, kdy mu bylo například jedno, že vjede na chodník, po kterém jdou právě děti, nebo že jednosměrku projede protisměrem,“ rozohnil se mluvčí policie Tomáš Hulan.

Své ujíždění vzdal u Basilejského náměstí, kde zastavil a vydal se na útěk. Hlídce ovšem neutekl. Policisté vzápětí zjistili, že auto ukradl právě řidič, jenž navíc neměl za volantem co dělat. Test také ukázal, že je pod vlivem marihuany a pervitinu.

„Ke krádeži auta uvedl, že ho odcizil proto, že se mu nechtělo chodit po Praze pěšky, nebo snad dokonce jezdit „sockou“,“ konstatoval Hulan.

Se zákonem nemá zloděj problémy poprvé. V evidencích mu policisté našli osm stíhání za majetkovou, tak i násilnou trestnou činnost. Nyní je podezřelý z krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V pondělí dvě honičky

Dvě honičky absolvovali policisté z Prahy v pondělí. Odpoledne ujížděl zdrogovaný řidič v kradeném Chevroletu Suburban. Jeho cesta skončila na Žižkově, kde naboural policejní vůz. Z auta se mu příliš nechtělo a musela mu pomoci policistka s pistolí v ruce. Druhý se pokusil ujet už ráno. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Silničnímu pirátovi pomohla z auta policistkaVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám