Hlavní obsah

Při nehodě běloruského autobusu na Náchodsku se zranilo 13 dětí

– Náchod • Aktualizováno
Právo, ČTK, pra

Třináct dětí ve věku 12-16 let z Běloruska se ve středu podle prvních informací zranilo při nehodě autobusu u Hořiček na Náchodsku. Jeden chlapec má těžká poranění. Zraněná je také třicetiletá žena. Autobus zřejmě dostal smyk a sjel do příkopu, sdělila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Místo nehody běloruského autobusu

Článek

„Jeden 15letý chlapec utrpěl mnohačetná zranění a byl v kritickém stavu transportován vrtulníkem na traumacentrum královéhradecké Fakultní nemocnice. Tam skončila se zlomeninou horní a dolní končetiny i stejně stará dívka,“ zrekapituloval Ivo Novák z královéhradecké záchranky.

Foto: Policie ČR

Nehoda autobusu na Náchodsku

Ženy s těžkým zraněním ruky a šest lehce zraněných se podle Nováka ujala náchodská nemocnice a dva byli transportováni na chirurgii do královédvorské nemocnice. Další trojice lehce zraněných byla odvezena do nemocnice v Trutnově. Dvojice řidičů běloruského autobusu vyvázla bez zranění. „Dechová zkouška vyloučila u každého z nich alkohol,” podotkla policejní mluvčí Eva Prachařová. V autobuse cestovalo celkem 47 lidí.

Na místě byl psycholog

Hasiči převezli evakuačním autobusem zbývající cestující do Hořiček, kde jim bylo poskytnuto zázemí. Vyčkají zde na náhradní autobus. Na místě byl také hasičský psycholog.

Podle informací z policejního webu se nehoda stala kolem 11.00 na silnici číslo 304. Zasahuje sedm jednotek hasičů. Silnice třetí třídy je v místě nehody zcela neprůjezdná, protože bude nutné autobus vyprostit z příkopu.

V Královéhradeckém kraji od rána drobně sněží, silničáři varovali, že na vedlejších komunikacích zůstává vrstva uježděného sněhu, která je sjízdná se zvýšenou opatrností.

Reklama

Výběr článků

Načítám