Hlavní obsah

Mladík narazil do mostku, jeho 28letý spolujezdec zemřel

– Frýdek-Místek • Aktualizováno
Právo, plk

Osmadvacetiletý muž zemřel v noci ze soboty na neděli na následky dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. O šest let mladší řidič havarovaného vozu se při karambolu zranil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo kolem půlnoci v Třanovicích na silnici II. třídy. „Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Audi A6 Avant jel ve směru do obce Třanovice. V levotočivé zatáčce vyjel vpravo a mimo komunikaci narazil do betonového mostku,“ popsala nehodu policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že vyšetřování smrtelné nehody si převzali policisté.

Spolujezdec zůstal po nárazu do mostku zaklíněn ve vraku auta, vyprostit ho museli hasiči. „Nejevil žádné známky života. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku, horní a dolní končetiny. Záchranáři zahájili resuscitaci se srdeční masáží a umělou plicní ventilací ve snaze obnovit srdeční činnost. Jejich snaha však nevedla k úspěchu a muž na místě podlehl svým zraněním,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáč Humpl.

Mladého šoféra, pravděpodobného viníka, převezli záchranáři s poraněnou nohou a hlavou do nemocnice. „V době zásahu byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka záchranné služby předala na chirurgické ambulanci třinecké nemocnice,“ upřesnil Humpl.

Policejní komisař už zahájil úkony trestního řízení přečinu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám