Hlavní obsah

Třináctiletá dívka se na Nový rok otrávila plynem z karmy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Třináctiletá dívka zemřela na Nový rok po otravě oxidu uhelnatého v Brušperku na Frýdecko-Místecku. Další tři děti ve věku čtyři, sedm a dvanáct let se přiotrávily také, záchranáři je převezli do nemocnice.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

K tragédii došlo kolem 22. hodiny. Dívku našli její příbuzní v koupelně po několika desítkách minut bez známek života. Až do příjezdu záchranářů se ji snažili blízcí přivést k životu.

„Ve snaze obnovit srdeční činnost dítěte za použití přístrojové techniky a léků pokračovali i záchranáři. Bohužel ani po více než hodinu a čtvrt trvajících resuscitačních pokusech se zdravotníkům nepodařilo dívku zachránit,“ konstatoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že všechny okolnosti nasvědčovaly tomu, že v koupelně došlo k úniku oxidu uhelnatého z karmy.

Další tři děti se nebezpečným plynem přiotrávily. „U všech byly zjevné příznaky zasažení oxidem uhelnatým: bolesti hlavy, nevolnosti nebo zvracení. Děti byly při vědomí, jejich stav byl středně závažný,“ popsal s tím, že po poskytnutí první lékařské pomoci byly děti transportovány na dětské oddělení frýdecko-místecké nemocnice.

Smrtí dívky se začali zabývat i kriminalisté. „Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Frýdek Místek prověřují okolnosti úmrtí nezletilé osoby. Okolnosti, příčina a možné zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková a dodala, že byly také zahájeny úkony trestního řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám