Hlavní obsah

Policisté dopadli pachatele vánočního přepadení benzínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté dopadli sedmadvacetiletého muže, který podle nich na Štědrý večer přepadl čerpací stanici ve Vídeňské ulici a donutil obsluhu, aby mu vydala několik tisíc korun. Muž byl obviněn z loupeže a hrozí mu až deset let vězení, informovala mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vzetí do vazby rozhodne soudce v nejbližších dnech. Pachatel doposud nemá žádný záznam v rejstříku trestů,

Muž si obličej maskoval šátkem a jednu ruku měl podle policie schovanou tak, aby to vypadalo, že má u sebe zbraň. Při vyšetřování kriminalisté od obsluhy benzínové stanice zjistili, že lupič měl na sobě stejné oblečení jako zákazník, který už na čerpací stanici ten samý den byl, a to dokonce dvakrát.

"Poprvé si natankoval benzín do kanystru, zaplatil a zase odešel. O několik minut později přijel vozidlem jako spolujezdec, opět natankoval a poté i s řidičkou bez placení odjeli," uvedla mluvčí. Policisté tak znali jeho podobu a během pěti dnů podezřelého zadrželi. Muž se ke svému činu doznal, poznamenala Martínková.

Policistům pak vysvětlil, proč se dvakrát objevil na benzínce, kterou poté přepadl. Nejprve mu během jízdy došel benzín, a tak musel dojít natankovat alespoň do kanystru. Po doplnění malého množství paliva pak s vozidlem k čerpací stanici dojeli, ovšem na zaplacení už prý neměli peníze, a tak odjeli bez placení. Po několika minutách poté muže napadlo, že by čerpací stanici mohl také vyloupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám