Hlavní obsah

Cestující natáčel vandala v MHD, mladík ho zmlátil a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Natáčení čmárajícího mladíka po autobusu se stalo osudným muži, který tak chtěl před Vánoci zdokumentovat jeho trestnou činnost. Dosud neznámý mladík mu dal několik ran pěstí, až mu zlomil zub. Pražští policisté po útočníkovi zatím marně pátrají.

Foto: Policie ČR

Nejprve čmáral po autobusu, pak zaútočil.

Článek

Dvacátého prosince nad ránem nastoupil poškozený a skupina mladých lidí do autobusu 509 na Florenci. Jeden z nich se po chvíli oddělil a šel do zadní části vozu, kde vytáhl černou fixu a začal čmárat po skle.

„Toto jednání lze jednoznačně, dle litery zákona, vnímat jako trestný čin poškození cizí věci – sprejerství. Toho si byl poškozený vědom, a proto začal jednání mladíka natáčet mobilním telefonem. Záběry pak chtěl poskytnout policistům jako důkaz,“ konstatoval v úterý mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Vandalovi se to nelíbilo, a tak se rozhodl natáčení překazit. Muži dal několik ran pěstí do obličeje a pak raději utekl. Cestující utrpěl tržnou ránu a zlomil se mu zub. Videozáznam policie nezveřejnila.

„Policistům se doposud nepodařilo zjistit totožnost pachatele. Proto se nyní obracejí na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud by kdokoliv poznal mladíka zachyceného na přiložené fotografii a věděl by, kde se momentálně zdržuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám