Hlavní obsah

Při požáru na Opavsku zemřelo čtyřměsíční dítě

• Aktualizováno
Právo, plk

Teprve čtyřměsíční dítě zemřelo v sobotu při požáru staršího rodinného domu v Radkově na Opavsku. Další tři lidé se při tragédii zranili, případem se zabývá policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru staršího rodinného domu zemřelo malé dítě.

Článek

O požáru se hasiči dozvěděli v 7.30 hodin. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu ze sedm minut, dohašování jim zabralo 14 minut. Předběžná škoda byla stanovena na 200 tisíc korun,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Požár, u kterého zasahovali hasiči z Vítkova, Radkova a Melče, nepřežilo čtyřměsíční dítě, do nemocnice záchranáři převezli jeho rodiče a pětileté dítě.

O život kojence bojovali záchranáři, ale marně. „Přes veškerou snahu posádek se nepodařilo obnovit jeho srdeční činnost. Dítě podlehlo následkům požáru a zasahující lékaři byli nuceni konstatovat jeho smrt,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Doplnil, že ošetřeni byli dvaatřicetiletý muž, osmadvacetiletá žena a pětileté dítě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

„Muž s dítětem se nadýchali zplodinami hoření, byli při vědomí a mimo ohrožení života. Žena utrpěla poranění horních končetin a vážné popáleniny v oblasti hlavy. Všechny tři pacienty záchranáři letecky transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl.

„Po oznámení tragické události se na místo dostavili policisté obvodního oddělení ve Vítkově, následně i opavští kriminalisté a také krizový intervent. Případ nyní prověřují opavští kriminalisté, zjišťuje se, proč dům začal hořet,“ informoval mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Reklama

Výběr článků

Načítám