Hlavní obsah

Agresivní násilník škrtil při zadržení policistu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Jako smyslů zbavený si počínal v pondělí v nočních hodinách v Přerově 29letý muž. Nejprve kopal do vozidel a pak napadl policistu, kterého škrtil. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svědek podle ní oznámil, že se po ulici Na Odpoledni pohybuje neznámý vandal a kope do stojících aut. „Na místo se ihned vydala hlídka, která podle daného popisu muže identifikovala a zajistila. Ten nejprve dobrovolně následoval hlídku do vozidla, pak si to ale patrně rozmyslel, dvakrát kopl do dveří služebního vozidla a zasahujícímu policistovi vulgárně nadával,“ uvedla mluvčí.

Při poutání do pásů ve vozidle pak podle ní muž chytil policistu za krk, začal ho škrtit a vyhrožoval mu ublížením na zdraví a životě. „Za použití donucovacích prostředků a následného spoutání mimo vozidlo byl agresivní muž převezen do nemocnice na ošetření a k odběru biologického materiálu. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,49 promile alkoholu,“ dodala Zajícová.

Vozidla, do kterých muž kopal, nebyla poškozena. Případ policie šetří jako podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám