Hlavní obsah

Opilý výtržník hrozil cestujícím pražského metra kovovým madlem

Novinky, lsi
Praha

Chvíle hrůzy zažili v sobotu cestující pražského metra. V jednom z vagónů vlaku jedoucího na trase C je totiž odpoledne začal ohrožovat opilý výtržník s kovovým madlem. Když ho z metra vyvedli strážníci, začal napadat i je, a navíc jim vyhrožoval smrtí.

BEZ KOMENTÁŘE: Agresor ohrožoval cestující v metru madlemVideo: MP Praha

 
Článek

„V sobotu krátce po druhé hodině odpoledne přijali strážníci oznámení, že v soupravě metra se má nacházet muž, který ohrožuje cestující kovovým madlem, které patrně vylomil ve vagonu,“ uvedl v pondělí mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.

Strážníci výtržníka dostihli ve stanici trasy metra C I. P. Pavlova. Když ho vyváděli ze soupravy, začal jim sprostě nadávat a k tomu jim ještě vyhrožoval zabitím.

„Protože měl ohrožovat cestující a zároveň měl poškodit vybavení vagónu, strážníci ho vyzvali, aby setrval na místě do příjezdu Policie ČR,“ popsal Čihák.

Vzhledem k tomu, že útočník začal být znovu agresivní, městští policisté ho zpacifikovali a nasadili mu želízka. Dechovou zkouškou u muže následně zjistili více než dvě a půl promile alkoholu. Případem se nadále zabývá Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám