Hlavní obsah

Řidič při honičce s policií na Vysočině předal řízení 17leté dívce. Oba byli zdrogovaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysočina

O divoký únik před policií se v pátek pokusila dvojice na Vysočině. Třiadvacetiletý muž se za jízdy v autě vyměnil se 17letou spolujezdkyní, ale ani přesto policistům neujeli. Oba byli pod vlivem pervitinu, muž měl dva zákazy řízení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladý řidič na Ivančicku nezastavil své audi ke kontrole a začal ujíždět na Mohelno. Informaci o autě dostalo několik hlídek. Jedna z nich byla úspěšná a šoféra si všimla v obci Kuroslepy. Vydali se za ním s cílem ho zastavit.

„Za obcí Kralice nad Oslavou se řidič při snižující se rychlosti za jízdy vyměnil v řízení se spolujezdkyní a poté vozidlo zastavilo. Ve vozidle byl třiadvacetiletý muž a sedmnáctiletá dívka, oba z Brněnska. Muže policisté zadrželi a zajistili také mladou ženu,“ řekla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Mladík, jak policisté záhy zjistili, má platný zákaz řízení od soudu i městského úřadu. Byl pod vlivem pervitinu, což také sám přiznal, ale na odběr krve jít odmítl. Překvapením pro policisty bylo, že i dívka měla pozitivní test na drogy.

Řidič je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a z několika dopravních přestupků. Po výslechu byl propuštěn. Pro mladou „řidičku“ si museli přijet rodiče. Celým případem se policisté dále zabývají a zjišťují mimo jiné to, kde oba mladí lidé k drogám přišli.

Reklama

Výběr článků

Načítám