Hlavní obsah

Na Bruntálsku vzplanuly dva domy, škoda přesahuje tři milióny

Právo, hon
Bruntál

Na první adventní víkend nebudou v dobrém vzpomínat obyvatelé dvou rodinných domů na Bruntálsku, u jejichž požárů zasahovali hasiči. Na každém z domů vznikla škoda ve výši kolem jednoho a půl miliónu korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Břidličné

Článek

K prvnímu požáru byli hasiči přivolaní v sobotu před šestou hodinou večerní do Břidličné. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří střecha rodinného domu tvaru písmene L,” uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Hasiči podle něj zasahovali v plynových přístrojích kvůli velmi hustému kouři.

„Škoda, kterou způsobil tento požár, byla vyčíslena předběžně na 1,5 miliónu korun, hasiči uchránili hodnoty v předběžné výši několika set tisíc korun. Při tomto požáru neevidujeme žádné zranění ani ztráty na životech. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření,” řekl Holub.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Lomnici

Druhý požár vypukl v obci Lomnice, vzdálené od požáru v Břidličné vzdušnou čarou zhruba šest kilometrů. „Hořela střešní konstrukce okolo komína rekonstruovaného rodinného domu, požár se šířil rovněž do podkroví. Bylo nasazeno několik vodních proudů zvenčí budovy za pomoci výškové techniky v podobě automobilového žebříku. Zásah probíhal také vnitřkem budovy,” uvedl mluvčí hasičů.

Požárem byla zasažena konstrukce části střechy a také část obytného podkroví rodinného domu. Hasiči dostali požár pod kontrolu asi za 2,5 hodiny. „I v tomto případě napáchal požár škodu ve výši předběžně 1,5 miliónu korun, podařilo se však uchránit hodnoty v řádu minimálně několika set tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, ani při tomto požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn a usmrcen,” doplnil Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám