Hlavní obsah

V Horní Suché u Havířova hořela stolárna, škoda se blíží miliónu

Právo, hon
Horní Suchá

Škodu za bezmála milión korun způsobil sobotní požár stolárny v Horní Suché na Karvinsku. Příčina požáru zatím není jasná, hasiči ji nyní zjišťují ve spolupráci s policií.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár stolárny v Horní Suché u Havířova

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli po páté hodině ranní. Na místo vyjelo jedenáct profesionálních i dobrovolných jednotek.

„Hasiči po příjezdu zjistili, že jsou zasaženy všechny vnitřní prostory jednopodlažní stolařské dílny rozměrů přibližně 12 krát deset metrů i přilehlé sušárny a skladu. Ihned bylo nasazeno několik vodních proudů, aby se zabránilo případnému rozšíření požáru na okolní objekty. Vzhledem k intenzitě požáru došlo ke zřícení ocelové konstrukce budovy dovnitř,” uvedl mluvčí hasičů Petr Holub.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár stolárny v Horní Suché u Havířova

Voda byla na požářiště dovážena pomocí velkoobjemových cisteren hasičů z hydrantové sítě v okolí. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu těsně po osmé hodině ranní, tedy přibližně tři hodiny po ohlášení požáru.

„Následně bylo potřeba vyhledávat skrytá ohniska požáru, vyskladňovat velké množství dřeva z objektu a dohašovat prostory celého objektu. Celý zásah byl pro hasiče velmi náročný, museli vzhledem k velkému vývinu kouře používat dýchací přístroje, kterých bylo potřeba velké množství. Za tím účelem byl na místo povolán také protiplynový automobil Mercedes-Benz Sprinter s dostatečnou zásobou dýchací techniky,” popsal náročný zákrok Holub.

Požár byl úplně zlikvidován kolem půl jedenácté dopoledne. Jeho příčina je v šetření. „Majitel předběžně vyčíslil škodu vzniklou požárem na 800 tisíc korun,” dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám