Hlavní obsah

Na Bruntálsku rozdrtil muže stroj

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Morávka

Smrtelný pracovní úraz se stal v pátek odpoledne v Malé Morávce v podhůří Jeseníků. Čtyřiašedesátiletého muže zachytil a přimáčkl jeden ze strojů v průmyslové firmě. V sobotu o případu informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Vážně zraněného pracovníka našli jeho kolegové, kteří mu hned začali poskytovat pomoc.

„Čtyřiašedesátiletého muže zachytil a přimáčkl jeden ze strojů. Nalezen byl svými spolupracovníky, kteří také započali s poskytováním první pomoci. Postižený byl v bezvědomí a v době příjezdu posádek záchranné služby nejevil žádné známky života,” uvedl v sobotu mluvčí Humpl.

„Záchranáři se dalších několik desítek minut pokoušeli resuscitací obnovit činnost pacientova srdce, a to za použití přístrojové techniky a léků. Jejich snaha však nevedla k úspěchu,” dodal Humpl. Zasahující lékaři nakonec museli konstatovat, že muž zemřel.

Kromě posádky rychlé lékařské pomoci z Rýmařova na místě zasahoval i vrtulník záchranářů z Ostravy. „Nic nenasvědčuje cizímu zavinění události. Nicméně policisté se věcí zabývají a ještě shromažďují informace,” řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám