Hlavní obsah

Gang podvodníků falšoval sklo manufaktury Moser, škoda je za milióny

– Karlovy Vary
Právo, vor

Jedenáct podvodníků, kteří se podíleli na falšování sklářských výrobků věhlasné karlovarské manufaktury Moser, zadržela při zátahu policie. Informovala o tom v pátek mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

BEZ KOMENTÁŘE: Podvodníci padělali sklo značky MoserVideo: Policie ČR

 
Článek

„Tato skupina měla formou spolupachatelství opatřovat polotovary sklářských výrobků. Tyto dále upravovali a distribuovali do provozoven v Karlovarském kraji. Výrobky vydávali za originály sklářské společnosti a pod cenou proti originálu je prodávali,“ uvedla Týřová.

Kriminalisté provedli na různých místech několik domovních prohlídek, při kterých bylo zajištěno více jak tisíc padělaných výrobků sklárny Moser.

„Dále byly zajištěny stroje a nástroje určené k opracování sklářských výrobků,“ poznamenala mluvčí. Kriminalisté úzce spolupracovali se zástupci výrobce originálních sklářských výrobků.

„Snahou bylo pomoci rozkrýt skupinu pachatelů a ochránit tak svoji značku před zneužitím, jakož i zabránit distribuci padělků na trh,“ dodala Týřová.

Karlovarští kriminalisté zatím zahájili trestní stíhání deseti lidí, které obvinili z porušení práv k ochranné známce. Škodu, kterou skupina způsobila, ještě nemají přesně vyčíslenou, podle odhadů ale dosahuje několika miliónů korun.

„Na šest z nich podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Tři muže pak soudce poslal do vazební věznice,“ podotkla mluvčí, podle které v případě prokázání viny hrozí trestně stíhaným až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám