Hlavní obsah

Zhrzený milenec najel autem do lidí, jednoho z nich téměř zabil

– Brno
Právo, pko

Frustrace z hádky s přítelkyní v kombinaci s přemírou alkoholu přivedla až na lavici obžalovaných devětadvacetiletého Martina Fuchsu. Loni v srpnu se opilý na oslavě narozenin v jedné z obcí na Brněnsku dostal do partnerského sporu, následně sedl do auta a najel do skupinky lidí postávajících na silnici. Tři lidé stačili uskočit, jednoho muže ale těžce zranil.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Martin Fuchsa se prý modlí za to, aby se zraněný muž probral z kómatu.

Článek

Fuchsa se na oslavě opil a usnul na stole. Když se po chvíli vzbudil, vydal se hledat svou přítelkyni, která byla opodál s dalšími kamarády. Ztropil jí žárlivou scénu, ale když se jí kamarádi zastali, raději opilý sedl do své fabie a odjel. Po chvíli se vrátil s tím, že si přítelkyni odveze. Dívka s ním ale nechtěla jít, jeden z přítomných se ještě snažil Fuchsovi zabránit v odjezdu, avšak marně.

Přestal jsem reagovat, vypadl mi volant z ruky a ucítil jsem až ten náraz.
obžalovaný

„Obžalovaný opět odjel, ale vzápětí se s vozidlem vracel zpět a při jízdě náhle vybočil ze svého jízdního pruhu a směru jízdy a s akcelerací úmyslně najel na silnici do skupiny osob. Poškozenému se nepodařilo uskočit a nárazem byl odhozen mimo komunikaci. Obžalovaný následně ujel,“ stojí v obžalobě.

Zraněný stále potřebuje pomoc

Zraněný muž utrpěl mimo jiné mnohačetné zlomeniny lebečních kostí, otok a zhmoždění mozku nebo zlomeniny obličejových kostí. I přes rychlý zásah lékařů a opakované operace zůstal ve stavu, kdy je zcela závislý na lékařské a ošetřovatelské péči.

„Napadli mě tam. Chtěl jsem do bezpečí, místní mi nadávali, že prý mám vypadnout. Viděl jsem jen siluety. Přestal jsem reagovat, vypadl mi volant z ruky a ucítil jsem až ten náraz. Možná jsem dvě stě metrů ještě ujel. Pak jsem volal policii, že jsem někoho srazil. Hrozně mě to mrzí, každý večer se modlím, aby se uzdravil,“ vypověděl Fuchsa.

Senát v čele s Alešem Novotným vynese verdikt po výslechu dalších znalců a svědků. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám