Hlavní obsah

Falešný policista šel do obchodu kontrolovat bankovky, odnesl si 170 tisíc

– Kladno
Novinky, lsi

Nervy jako ze železa musel mít zloděj, který v jednom kladenském hypermarketu ukradl přes 170 tisíc korun. Pokladní přitom tvrdil, že je policista a musí zkontrolovat bankovky, jestli nejsou falešné. V pátek o tom informovala kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Foto: Policie ČR

Falešný policista

Článek

Neznámý muž přišel do obchodu poprvé 7. listopadu ve čtyři hodiny ráno. Ostraze řekl, že je policista a chce ukázat tržbu z předešlého dne. „Policistu” si následně převzala noční manažerka, která mu řekla, ať přijde ráno, až bude v provozovně i hlavní pokladní.

„Muž se cca po dvou hodinách vrátil, a aniž by pokladní předložil jakékoli potvrzení, že je oprávněn kontrolovat bankovky, pouze po předložení falešného služebního průkazu policie, který neměl ani základní znaky služebního průkazu policisty, mu žena umožnila vstup do místnosti, kde se nachází počítárna peněz,” popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Falešný policista při kontrole

V místnosti mu předložila bankovky v hodnotě 5000 Kč, 2000 Kč a 100 a 50 euro. Podvodník tedy začal předstírat, že bankovky kontroluje, mezitím si ovšem některé z nich strkal do rukávů.

Peníze kontroloval téměř dvě hodiny, poté z hypermarkeru bez problému odešel. „Za několik okamžiků, co falešný policista odešel, zjistila hlavní pokladní, že jí chybí hotovost ve výši 172 000 korun,” uvedla Nováková.

Díky tomu, že jsou v obchodě kamery, podařilo se zjistit podobu nezvaného „kontrolora”. Policie žádá všechny, kteří by muže na fotografii poznali, aby je kontaktovali na lince 158 nebo na čísle 702 207 743.

„Případ je prošetřován jako podezření z přečinu krádeže a v případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let,” uzavřela Nováková

Reklama

Výběr článků

Načítám