Hlavní obsah

Cizinec ženu v Praze nejprve znásilnil a pak okradl. Pomohli jí svědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmadvacetiletého Rumuna obvinili policisté ze znásilnění a oloupení ženy v Praze 5, kterého se měl podle nich dopustit v noci na úterý. Oběť okradl o šperky a kabelku. Policisté ho s pomocí svědků dopadli krátce po činu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí před půlnocí přijala tísňová linka oznámení, že z ulice Kociánova se ozývá ženské volání o pomoc. Když hlídka na místo přijala, zastihla u plačící ženy dva mladíky.

„Poškozená policistům sdělila, že ji během cesty domů přepadl neznámý muž, který ji zatáhl do křoví a tam ji znásilnil. Po vykonání soulože proti její vůli jí pak ještě ukradl šperky a kabelku,“ sdělila ve středu mluvčí policie Iveta Martínková.

Během činu ho vyrušili mladíci, kteří ho okřikli a odstrčili. Útočník se jich lekl a začal utíkat. I když ho jeden ze zachránců pronásledoval, pachateli se podařilo utéct.

Byl opilý a agresivní

Hlídky okamžitě dostaly popis pachatele a začaly po něm pátrat. Asi po deseti minutách našly na křižovatce ulic Jeremiášova a Bavorská podezřelého. Muž byl špinavý od trávy a listí.

„Že jsou na správné stopě, následně potvrdil i jeden ze svědků, který násilníka poznal. Policisté proto muže na místě zadrželi. Při kontrole, zda u sebe nemá zbraň, však začal být agresivní i na policisty, které se snažil napadnout,“ doplnila Martínková.

Násilníka hlídka zpacifikovala donucovacími prostředky a převezla ho na služebnu. Pachatel byl podle policie opilý, nadýchal jedno promile.

Rumuna si následně převzali kriminalisté, kteří ho obvinili z trestných činů znásilnění a loupeže. Ve své vlasti byl již dvakrát odsouzen za dva trestné činy, nyní mu hrozí až deset let ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám