Hlavní obsah

Muž si zapomněl na pumpě brýle. Když přebíhal silnici R4, smetlo ho auto

Aktualizováno

Na strakonické rychlostní silnici R4 u Líšnice nedaleko Prahy srazilo v pondělí ráno nákladní auto třiasedmdesátiletého muže přebíhajícího vozovku. Podle policie šlo o řidiče, který si zapomněl na pumpě brýle a vracel se pro ně pěšky. Muž utrpěl zranění, kterým podlehl, řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Opravil tak původní informaci policie, podle níž byla obětí nehody žena.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před 07:00 ve směru na Prahu. "Muž tankoval na benzince. Když odjel, tak zjistil, že si na pumpě zapomněl brýle. Proto se někde otočil, auto nechal zaparkované na druhé straně rychlostní komunikace a přes silnici přebíhal na druhou stranu," uvedl mluvčí. Směrem k pumpě se muži podle mluvčího přeběhnout podařilo, zpátky už ne.

Silnice ve směru na Prahu byla zhruba na tři hodiny uzavřena. Podle mluvčího nehoda nezpůsobila vážnější dopravní komplikace vzhledem k tomu, že je v pondělí slabší provoz. Řada lidí podle Vinčálka využila úterní volno a odjela na prodloužený víkend.

Chodec zemřel i v Brně

Tragickou nehodu vyšetřují také policité v Brně. Řidič dodávky srazil na přechodu pro chodce v Gajdošově ulici dva muže, jeden z nich zemřel. Druhý z chodců utrpěl vážná zranění.

Neštěstí se stalo krátce před 05:30. "To, že se nehoda stala na přechodu, neznamená, že je za ni odpovědný řidič. Teprve prověřujeme okolnosti neštěstí," doplnil mluvčí policie Bohumil Malášek. Muži, jenž na místě podlehl vážným zraněním, bylo devětatřicet let.

Za pátek, sobotu a neděli zemřelo na silnicích 11 lidí. Samotný víkend, kdy zemřelo deset lidí, patří v tomto ohledu k nejtragičtějším v tomto roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám