Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při nehodě nedaleko Uherského Hradiště

– Uherské Hradiště • Aktualizováno

Dva lidé zemřeli v noci na neděli při nehodě na silnici mezi částí Uherského Hradiště Jarošov a Bílovicemi. Osobní automobil nejprve srazil chodce, poté vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Nehodu nepřežili chodec a spolujezdec ve vozidle, řekla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v sobotu krátce po 22:00. "Pětadvacetiletý řidič BMW jel od Jarošova směrem na Bílovice. V místech u benzinové čerpací stanice v tu dobu přecházel přes silnici muž, kterému se chtěl řidič vyhnout. Přesto došlo ke srážce. Poté řidič s vozem vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Při nehodě zemřel chodec a řidičův spolujezdec," uvedla Šabatová.

Řidič byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Dechová zkouška neprokázala, že by muž před jízdou pil alkohol. Silnice mezi Jarošovem a Bílovicemi byla několik hodin uzavřena. "Přesná příčina a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování," doplnila policejní mluvčí.

Letos už 18 mrtvých

V letošním roce zemřelo podle dostupných informací při dopravních nehodách na Uherskohradišťsku již 18 lidí, loni jich za celý rok bylo jen osm. V regionu se přitom stala letos již třetí dopravní nehoda se dvěma oběťmi.

V srpnu nejprve řidič a spolujezdec z osobního auta nepřežili střet s kamionem u Buchlovic a o týden později zahynuli dva lidé při srážce osobního auta s nákladním vlakem u Ostrožské Nové Vsi. Ve Zlínském kraji letos vyhasly dva životy ještě při další srpnové nehodě, kdy se u obce Branky na Vsetínsku srazily dva osobní automobily.

Podle dostupných informací ve Zlínském kraji na silnicích letos zemřely již více než čtyři desítky lidí. Loni jich za celý rok přitom bylo jen 33.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám