Hlavní obsah

Nejdřív ji ranila sebevražda přítele, teď má v patách stalkera

Právo, Patrik Biskup

Sotva se vzpamatovala z lednové sebevraždy milovaného přítele, který neustál nařčení ze sexuálního zneužívání jejich malé dcery, musí 40letá žena z Nýrska na Klatovsku čelit další těžké zkoušce psychické odolnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už několik měsíců má v patách 61letého násilníka a recidivistu, který tvrdí, že je do ní zamilovaný. Neustálé osočování, žárlivé scény, urážky, výhrůžky a nakonec pokus o únos dítěte – to všechno přivedlo zoufalou ženu na policii. Ta jí před nechtěným nápadníkem nabídla ochranu a případ začala vyšetřovat jako nebezpečné pronásledování.

Podle zjištění Práva je stalkerem muž, který v minulosti pykal ve vězení i za znásilnění a omezování osobní svobody. Naposledy se před soudem zpovídal z toho, že škrtil úředníka kvůli neprodloužení nájemní smlouvy v městské ubytovně.

Ženu oslovil přes sociální síť v době, kdy se těžce vyrovnávala se smrtí životního partnera. Zastal se jí v boji za očištění jeho jména proti nepodloženým obviněním ze zneužívání dcery. Přitom se snažil od ní získat telefonní číslo a chtěl se osobně setkat.

Začal psát častěji, zprávy měly vulgární a žárlivý obsah. Dokonce vyhrožoval, že mě nechává sledovat nebo že mě udá na sociálku
pronásledovaná žena

„Já jsem na to nereagovala, až po nějaké době jsem mu na sebe dala telefon. Začal mi pravidelně posílat esemesky a volat. Komunikace byla o tom, že mi říkal, co dělá, a já jen poslouchala,“ vzpomínala Marta J. na první kontakt s mužem.

Psal a vyhrožoval

V červenci se ženě nabídl, že jí pomůže se stěhováním. A pak od něj dostala SMS zprávu, že se do ní zamiloval. „Odepsala jsem mu, že žádný vztah s ním navázat rozhodně nechci, a jestli chce něco za tu pomoc při stěhování, tak mu to zaplatím,“ pokračovala žena. Na to přišla odpověď, že si zřejmě k sobě představovala mladšího muže.

„Začal psát častěji, zprávy měly vulgární a žárlivý obsah. Dokonce vyhrožoval, že mě nechává sledovat nebo že mě udá na sociálku a postará se o to, aby mi sebrali děti a dali je do Klokánku,“ uvedla dále žena s tím, že během dne dostala třeba i padesát esemesek a měla sedmdesát nepřijatých hovorů.

A bylo ještě hůř. „Jednou jsem mu to zvedla a on začal křičet, že bere partu cikánů a jede vymlátit dům mé sestry, u které jsem tehdy bydlela. Rychle jsem utekla do lesa a bála se vrátit,“ sdělila dále.

Nepomohlo ani přestěhování

Kvůli strachu změnila telefonní číslo a přestěhovala se do jedné malé obce. Na nějaký čas měla pokoj. S mužem se setkala náhodně koncem září v Nýrsku.

„Přišel ke mně, když jsem se čtyřletou dcerou čekala na autobus. Holku vzal do náručí a začal křičet, že jsem kurva, ať táhnu za chlapama, že si malou bere a postará se o ni. Musela jsem mu ji vytrhnout. Hulákal, že mi jednu vrazí, abych ho nes… a dala mu na sebe nové telefonní číslo,“ popisovala žena nepříjemné setkání.

Vyděšená byla i z toho, když muž tvrdil, že přijde o děti, že už je na tom domluvený se speciální pedagožkou, která iniciovala policejní vyšetřování právě proti jejímu příteli kvůli podezření ze zneužívání dcery.

„Začala jsem mít opravdu strach, možná bych na policii nešla, nebýt toho, že mi chtěl na ulici vzít malou a musela jsem se s ním o ni prát. Snad už budu mít klid. Na letošní rok chci co nejrychleji zapomenout, stál opravdu za prd,“ uzavřela matka dvou holčiček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám