Hlavní obsah

Zásahovka u Přerova zadržela ozbrojence, při akci musely zhasnout pouliční lampy

Právo, mhr
Přerov
Aktualizováno

Ozbrojeného pachatele, který se doma zabarikádoval, zneškodnila ve středu časně ráno zásahová jednotka v Brodku u Přerova. Nikdo přitom nebyl zraněn. Útočník, který byl pod vlivem alkoholu, byl umístěn do cely. Právo o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V noci na středu podle ní dostala policie prostřednictvím linky 158 informaci o ozbrojeném 50letém muži, který byl v restauraci a vytáhl tam na zákazníky zbraň - malorážku. „Došlo k tomu pravděpodobně spontánně, bez zjevného důvodu,“ uvedla mluvčí s tím, že následně byl muž jedním z hostů odveden domů, kde došlo k výstřelu ze zbraně a slovní výhrůžce související s opuštěním jeho obydlí.

„Na místo vyjeli policisté, kteří kontaktovali podezřelého v místě bydliště. Po delší době muž otevřel vstupní dveře a v ruce držel zbraně, následně dveře zavřel a od té doby přestal komunikovat,“ konstatovala mluvčí.

Má zbrojní průkaz

Na místo byla proto podle ní povolána zásahová jednotka a policejní vyjednavač, kterému se také nepodařilo s mužem domluvit. „Z důvodu ochrany života muže a jeho matky, která se v domě nacházela, zásahová jednotka vnikla do domu a dotyčného zadržela. Poté byl umístěn do policejní cely,“ poznamenala Zajícová s tím, že muž bude ze zadržení propuštěn, jakmile s ním budou provedeny všechny potřebné úkony.

„V současné době je jeho skutek kvalifikován jako trestný čin nebezpečného vyhrožování s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ podotkla mluvčí. Na místě byly podle ní zajištěny také střelné zbraně. „Bude se prověřovat, zda je muž držel legálně. Zatím bylo zjištěno, že je držitelem zbrojního průkazu,“ dodala Zajícová.

Zásah v obci popsal Právu starosta Brodku u Přerova Roman Zbožínek. „Byli tady od tři čtvrtě na dvě do půl čtvrté ráno. Vyžádali si zhasnutí veřejného osvětlení, aby zásahová jednotka mohla pracovat,“ uvedl starosta, přičemž potvrdil, že zraněn při zásahu nikdo nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám